Krajští zastupitelé neschválili projekt nové Baťovy nemocnice

21. 6. 2019

Na pátečním zasedání zastupitelé hlasovali o novém záměru výstavby nové Baťovy nemocnice v Malenovicích. Ani přes pondělní desetihodinové jednání projekt nebyl schválen a zcela podpořen ani zástupci koalice. Pro hlasovalo pouze 21 zastupitelů z 41 registrovaných. Tento návrh nepodpořili naši zastupitelé a zastupitelé za ČSSD, ODS, Svobodní a Soukromníci a ANO 2011. Naopak záměr podpořili zastupitelé KDU-ČSL, SPD, STAN a člen rady p. Pijáček za ODS.

Tady je ještě vyjádření předsedy klubu zastupitelů:

" Po opakovaném projednávání, řadě seminářů, pracovních setkání a pondělním přerušení jednání zastupitelstva, dnes nebyl investiční záměr nové nemocnice v Malenovicích schválen. Zvítězil zdravý rozum. Krajští zastupitelé za KSČM byli k této investici od počátku kritičtí. Samozřejmě bychom také rádi přivítali novou nemocnici, ale rizika s tím spojená jsou příliš velká. Teď by pan hejtman měl zapomenout na to, jakým způsobem toto rozhodnutí zvrátit, a začít se soustředit na stav současné krajské nemocnice ve Zlíně. Je potřeba, po dlouhých průtazích, kdy jedinou vizí byla nemocnice nová, začít se intenzivně věnovat rekonstrukci té stávající. Pro občany kraje je nutné zajistit kvalitní lékařskou péči ve vyhovujících podmínkách. To jsme jako zastupitelé za KSČM připraveni podpořit."

Ivan Mařák   (předseda klubu krajských zastupitelů za KSČM)