Jak je to se slíbenými miliardami pro novou nemocnici ve Zlíně

3. 2. 2019

Včera dne 20. 11. 2018 se uskutečnilo v Praze rozšířené zasedání VV ÚV KSČM a předsedů krajských výborů. Jednání, které mělo za hlavní cíl přijmout rozhodnutí k hlasování o nedůvěře současné vlády, se zúčastnil i stávající předseda vlády pan Andrej Babiš. Při hodnocení současné situace, kauzy kolem Čapího hnízda, reportáží novinářů a reakcí politiků, proběhla i diskuse o současných problémech našeho státu.

Během diskuse jsem se zeptal pana premiéra, jak je to s avizovyným slibem mezi ním a hejtmanem Zlínského kraje panem Čunkem o finančních prostředcích na novou krajskou nemocnici. V přímé odpovědi pan premiér konstatoval, že může potrvdit jednání o financích. Žádné rozhodnutí a slib o uvonění prostředků rozhodně nedal. Jediné so potvrdil je, že se o těchto prostředcích hovoří a diskutuje. V žádném případě ale nepotvrdil, že jsou prostředky alokovány v částce 8 miliar na výstavbu ani v žádné jiné menší částce. Tvrzení pana Čunka jsou tak jen tlakem na schválení záměru a výstavbě nové nemocnice. Cíl vybudovat novou krajskou nemocnici je asi pěkný, nicméně pozadí které má, tj. slučování stávajících nemocnic a aktivity kolem nové nemocnice nemají zcela průhledné pozadí a něco na záměru přece jenom skřípe.

Pavel Kroča