Proběhly okresní konference KSČM

22. 1. 2020

18. leden 2020 byl posledním dnem konání okresních konferencí v našem kraji. Okresní konference tak proběhly ve všech okresech a zvolily nové vedí okresních organizací, doporučily kandidáty do krajského výboru a komisí. Nejvýznamnější je ale doporučení kandidátů pro volby do krajského zastupitelstva. Delegáti se vypořádali i se zvolením doporučeného pořadí svých zástupců za okresy na krajské kandidátní listině.

Všem okresním výborům, předsedům i delegátům bych chtěl poděkovat za konstruktivní přístup k jednotlivým volbám. Vše nyní musí potvrdit krajská konference, která se koná 15. 2. 2020 v Kroměříži a volbou rozhodnout i o kandidátní listině pro podzimní volby. Doufám, že se nám podaří zastavit nepříznivý vývoj v poklesu preferencí a naši kandidáti budou zvoleni do krajského zastupitelstva. Očekávám, že především kandidáti z předních míst povedou aktivní voličskou kampaň a přesvědčí veřejnost, že má smysl volit naše kandidáty.

Především vývoj zdravotnictví v kraji je nyní na křižovatce, kdy se rozhoduje o jeho budoucnosti, předevěším v souvislosti s výstavbou nové Baťovy nemocnice. Ne úplně klidná a vyřešená je situace s dopravou a vývojem v sociálních službách. Současné vedení kraje má z tohoto pohledu velký dluh vůči veřejnosti a je otázkou, jaké další kroky ještě do konce volebního období učiní.

Pavel Kroča