Naši zástupci v médiích - aktualizováno 21. 2. 2019

21. 2. 2019

Pravidelná informace o účasti našich vedoucích činitelů, poslanců a členů ústředního výboru v nejrůznějších médiích. Průběžně doplňováno.

+   Poslankyně Evropského parlamentu za KSČM a místopředsedkyně KSČM Kateřina Konečná bude dne 21. února 2019 hostem pořadu České televize Interview Čt 24. O brexitu, o cestě ministra Petříčka do USA a o Putinově projevu o stavu země bude hovořit s moderátorkou Zuzanou Tvarůžkovou. Pořad bude Česká televize vysílat na programu ČT 24 živě od 18:28 hodin.

Proběhlo:

+   Místopředseda poslaneckého klubu KSČM Leo Luzar bude dne 20. února 2019 hostem pořadu České televize Události, Komentáře. Diskutovat o otevírací době obchodů bude s místopředsedkyní Petičního výboru Poslanecké sněmovny P ČR A. Brzobohatou (ANO 2011). Pořad bude Česká televize vysílat živě od 22:00 hodin na programu ČT 24.

+   Místopředseda KSČM a předseda Mandátového a imunitního výboru PSP ČR Stanislav Grospič bude dne 18. února 2019 hostem pořadu Večerní zprávy. V rozhovoru s moderátorem bude mluvit o podpoře vlády a o aktuální politické situaci. Pořad bude TV Seznam vysílat živě od 19:30 hodin

+    Předseda poslaneckého klubu KSČM Pavel Kováčik bude dne 13. února 2019 hostem pořadu Interview Plus. Diskutovat bude o postoji KSČM k vládní koalici, o personálních otázkách ve vládě a o dlouhodobé kritice ministrů Ťoka (ANO 2011) a Petříčka (ČSSD). Pořad bude Český rozhlas vysílat na stanici Český rozhlas Plus od 11:34 hodin.

+    Místopředseda ÚV KSČM Stanislav Grospič bude dne 7.února 2019 - úvodním hostem pořadu Události na České televizi. Téma je podpora vlády a případné personální změny. Pořad bude Česká televize vysílat živě od 19:00 hodin na programu ČT 1 a ČT 24.

+    Poslanec za KSČM, místopředseda Výboru pro obranu PSP ČR Alexander Černý bude dne 7. února 2019 hostem pořadu České televize Události, Komentáře. Diskutovat o náboru vojáků, o výdajích na obranu, o akvizicích výzbroje i o zahraničních misích bude s bývalou ministryní obrany K. Šlechtovou (za ANO 2011) a s P. Žáčkem (ODS). Moderovat bude Jakub Železný. Pořad bude Česká televize vysílat na programu ČT 24 od 22:00 hodin živě.

+   Předseda poslaneckého klubu KSČM Pavel Kováčik bude dne 31. ledna 2019 hostem pořadu M. Jílkové Máte slovo. Po boku s Lubomírem Lédlem (SDS), místopředsedou Česko-čínské smíšené obchodní a průmyslové komory, bude diskutovat s politickými protivníky v čele se senátorem Pavlem Fischerem o tom, zda je pro nás Čína důležitý obchodní partner nebo bezpečnostní riziko a zda musíme být ostražití před čínskými technologiemi a politicko-ekonomickými zájmy. Pořad bude Česká televize vysílat na programu ČT 1 od 21:30 hodin živě.

+   Předseda ÚV KSČM a 1. místopředseda Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Vojtěch Filip bude v neděli 27. ledna 2019 hostem pořadu České televize Otázky Václava Moravce. S předsedou Pirátské strany I. Bartošem bude diskutovat o zdanění církevních restitucí, o nezávislosti justice i o kybernetické bezpečnosti. Pořad bude Česká televize vysílat na programech ČT 1 a ČT 24 živě od 12:00 hodin.

+   Kandidát č. 2 pro volby do Evropského parlamentu Andrej Bóna (KSČM – Česká levice společně) bude v sobotu dne 26. ledna 2019 hostem pořadu České televize Politické spektrum. Především o problémech ve školství, o vizích, o inkluzi i obědech pro děti bude diskutovat s J. Korytářem (hnutí Změna) a M. Struhou (Konzervativní strana). Moderovat bude Bohumil Klepetko. Pořad bude vysílat Česká televize na programu ČT 24 od 14:32 hodin.

+   Poslanec za KSČM a místopředseda Výboru pro bezpečnost Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Zdeněk Ondráček bude dne 24. ledna 2019 hostem pořadu České televize Události, Komentáře. S poslancem M. Kalouskem bude diskutovat o ovlivňování soudců a justice, o chování prezidenta M. Zemana k justici, o tvrzení soudce Baxy a obavách z ovlivňování kauz a také o tom, kde jsou hranice toho, co si mohou politici vůči soudcům dovolit. Moderovat bude: Michal Kubal. Pořad bude Česká televize vysílat živě od 22:00 hodin na programu ČT 24.

+    Poslankyně za KSČM Květa Matušovská bude dnes - 22. ledna - hostem pořadu České televize Události, Komentáře. Diskutovat o situaci na D1 i na ostatních českých dálnicích, o kalamitě a jejím řešení a o dostavbě Pražského okruhu bude s ministrem dopravy D. Ťokem (ANO 2011) a M. Jurečkou (KDU-ČSL). Pořad bude Česká televize vysílat živě na programu ČT 24 od 22:00 hodin.

+   Předseda ÚV KSČM a 1. místopředseda Poslanecké sněmovny Parlamentu ĆR Vojtěch Filip bude dnes – 21. ledna hostem pořadu České televize Události, Komentáře. Diskutovat bude s J. Lipavským (Piráti) o tématech, která zazněla při návštěvě předsedy KSČM v Čínské lidové republice, dále o způsobu, jak vést komunikaci s Čínou po varování BIS a jak nastavit mantinely pro dodavatele kritických technologií, jako je síť 5G……….Moderovat bude Světlana Witowská. Pořad bude Česká televize vysílat na programu ČT 24 živě od 22:00 hodin.

+   Místopředseda ÚV KSČM a předseda Mandátového a imunitního výboru PS Stanislav Grospič bude dne 18. ledna 2019 hostem pořadu České televize Události, Komentáře. S J. Pospíšilem (TOP 09) bude diskutovat o soudním sporu hradního kancléře V. Mynáře. Pořad bude vysílat Česká televize živě na programu ČT 24 od 22:00 hodin.

+   Poslanec za KSČM Jiří Dolejš bude dne 15. ledna 2019 hostem pořadu Aréna TV Barrandov. Nejen o bydlení bude diskutovat s ministryní pro místní rozvoj K. Dostálovou (za ANO 2011), R. Fialou (SPD), a dalšími hosty Jaromíra Soukupa. Pořad bude TV Barrandov vysílat živě od 21:30 hodin.

+   Poslanec za KSČM a místopředseda Výboru pro bezpečnost Poslanecké sněmovny ČR Zdeněk Ondráček bude dne 10. ledna 2019 hostem pořadu Duel v TV Seznam. O tom, zda jsou zařízení Huawei bezpečnostním rizikem pro stát či ne, bude diskutovat s kolegou z Výboru pro bezpečnost P. Žáčkem (ODS). Pořad bude TV Seznam vysílat živě od 13:30 hodin.

+    Předseda poslaneckého klubu KSČM Pavel Kováčik bude dne 8. ledna 2019 hostem pořadu Aréna TV Barrandov. Nejen o aktuálních otázkách, o rozpočtu, o dopravních prioritách v novém roce, bude diskutovat s L. Bartoněm ( Piráti), R. Plagou ( ANO 2011), T. Okamurou ( SPD) a M. Baxou (ODS). Pořad bude TV Barrandov vysílat od 21:30 hodin živě. 

+   Předseda ÚV KSČM a 1. místopředseda Poslanecké sněmovny ČR Vojtěch Filip bude v pondělí 7. ledna 2019 hostem pořadu Českého rozhlasu Pro a proti. O případné rekonstrukci vlády bude diskutovat s M. Pochem ( ČSSD). Moderovat bude Veronika Sedláčková. Pořad bude Český rozhlas vysílat na stanici ČRo Plus od 9:35 hodin.

+   Stínový ministr pro oblast průmyslu a obchodu Pavel Hojda bude dne 3. 1. 2019 hostem pořadu České televize Události, Komentáře. S M. Kolovratníkem (ANO 2011) a M. Jurečkou (KDU-ČSL) bude diskutovat o dopravních prioritách a plánech pro rok 2019 a opravě dálnice D1. Pořad bude Česká televize vysílat živě na programu ČT 24 od 22:00 hodin.

+   Poslankyně za KSČM a předsedkyně Rozpočtového výboru PSP ČR Miloslava Vostrá bude dne 3.1.2019 hostem pořadu České televize Interview ČT 24. Tématem pořadu bude hodnocení výsledků státního rozpočtu za rok 2018. Moderovat bude Daniel Takáč. Pořad bude vysílat Česká televize na programu ČT 24 od 18:28 hodin živě.

+   Poslankyně za KSČM a místopředsedkyně poslaneckého klubu Hana Aulická – Jírovcová bude dne 18. prosince hostem pořadu ARÉNA v TV Barrandov. V diskuzi o dění na politické scéně během celého roku se utká výhradně se ženami = zástupkyněmi z jiných politických stran. Pořad bude TV Barrandov vysílat živě od 21:30 hodin.

+   Předseda ÚV KSČM a 1. místopředseda Poslanecké sněmovny ČR Vojtěch Filip bude dne 12. 12. 2018 hostem v rádiu Impuls. Cílem předvánočního rozhovoru, který povede Zuzana Bubílková, je přiblížit vrcholné politiky posluchačům trochu jinak. Pořad bude stanice Rádio Impuls vysílat živě od 12:00 hodin.

+   Poslanec za KSČM Jiří Dolejš, předseda Podvýboru pro bankovnictví, pojišťovnictví a finanční trhy PS, bude dne 11. 12. 2018 hostem pořadu ARÉNA v TV Barrandov. Diskutovat nejen o hospodaření vlády a o státním rozpočtu bude s generálním ředitelem TV Barrandov J. Soukupem a také s M. Kupkou (ODS), T. Okamurou (SPD), I. Bartošem (PIRÁTI). Pořad bude stanice TV Barrandov vysílat od 21:30 hodin živě.

+   Poslanec za KSČM a místopředseda Výboru pro bezpečnost PSP ČR Zdeněk Ondráček bude dne 11. 12. 2018 hostem pořadu Českého rozhlasu Pro a proti. Diskutovat bude s Helenou Langšádlovou (TOP 09) o záměru opozice vytvořit vyšetřovací komisi, která by se měla zabývat zahraniční špionáží. Pořad bude vysílat stanice Český rozhlas Plus od 9:34 hodin.

+   Poslanec Evropského parlamentu za KSČM Jaromír Kohlíček bude dne 10. 12. 2018 hostem pořadu České televize Události, Komentáře. O nepokojích ve Francii bude diskutovat s europoslancem Jiřím Paynem (Strana svobodných občanů). Pořad bude vysílat program ČT 24 živě od 22:00 hodin.

+    Předseda ÚV KSČM a 1. místopředseda PSP ČR Vojtěch FIlip bude dne 6. 12. 2018 hostem pořadu Duel na TV Barrandov. O aktuálních politických tématech bude hovořit s generálním ředitelem TV Barrandov Jaromírem Soukupem. Pořad bude vysílat TV Barrandov živě od 21:30 hodin.

+   Předsedkyně Ústřední revizní komise  KSČM Marie Pěnčíková bude dne 5. prosince 2018 hostem Svobodného vysílače. V rozhovoru s redaktorem Vítkem Jiráskem bude hovořit nejen o tom, proč se začala v politice angažovat, ale také jaká témata jsou pro ni důležitá a jak vidí budoucnost své práce i levice vůbec. Pořad bude možné poslouchat na www.svobodny-vysilac.cz od 19:00 hodin.

+   Poslanec za KSČM a místopředseda Výboru pro evropské záležitosti PSP ČR Jiří Valenta bude dne 29. 11. 2018 hostem pořadu Českého rozhlasu: Duel. Diskutovat bude s Mikulášem Peksou (Piráti) o dalších protiruských sankcích a o událostech v Kerčském průlivu. Pořad bude Český rozhlas vysílat na stanici ČRo Plus od 9:30 hodin.

+    Místopředsedkyně ÚV KSČM a poslankyně Evropského parlamentu Kateřina Konečná bude dne 28. 11. 2018 hostem pořadu „Hovory u klábosnice“ na Svobodném vysílači.cz. Mluvit bude o tom, jak se liší politická práce na národní a mezinárodní úrovni, proč se z některých Europolitiků stávají "Eurolidé" ztrácející sepětí s národními zájmy, nebo proč Europolitici nezredukují obří aparát Eurobyrokratů. Ústředním tématem budou globální pakty OSN o migraci, selektivní přístup EP proti Maďarsku, ale nevyhne se také snaze EK vytvořit tzv. evropskou síť ověřovatelů informací, kteří nám budou určovat, co si máme myslet a čemu věřit. Je právě těmito kroky posilovaná animozita vůči EU ubírající suverenitu a rozhodovací pravomoci jednotlivým národním vládám? Pořad bude možné poslouchat na www.svobodny-vysilac.cz od 19:00 hodin.

+   Poslanec za KSČM Alexander Černý - stínový ministr obrany bude dne 27. 11. 2018 hostem pořadu České televize Události, Komentáře. Diskutovat bude o aktuální situaci v Afghánistánu. Pořad bude ČT 24 vysílat živě od 22:00 hodin.

+   Poslankyně a místopředsedkyně poslaneckého klubu KSČM Hana Aulická – Jírovcová bude v pondělí 26. listopadu hostem pořadu Duel. Diskutovat o návrhu 5ti týdenní dovolené bude s Ladislavem Minčičem z Hospodářské komory. Hovořit budou o tom, kolika zaměstnanců by se to dotklo, jestli to zvládnou i malé firmy a od kdy by mohl případně tento návrh platit, v případě, že by byl schválen. Pořad se bude vysílat živě od 13:00 hodin na Seznam TV.

+    Místopředseda ÚV KSČM a předseda Mandátového a imunitního výboru Stanislav Grospič bude dne 23. 11. 2018 hostem pořadu Události, Komentáře. O budoucnosti vlády bude diskutovat s J. Dienstbierem a T. Okamurou. Pořad bude ČT 24 vysílat živě od 22:00 hodin

+    Předseda poslaneckého klubu KSČM Pavel  Kováčik bude dne 22. 11. 2018 hostem pořadu Události, Komentáře. Diskutovat bude s ostatními předsedy poslaneckých klubů parlamentních stran o zítřejší schůzi Poslanecké sněmovny ČR, která bude hlasovat o nedůvěře vládě. Moderovat bude Michal Kubal. Pořad bude ČT 24 vysílat živě od 22:00 hodin.

+   Předseda ÚV KSČM a 1. místopředseda Poslanecké sněmovny PČR Vojtěch Filip bude dne – 20. listopadu hostem pořadu Události, Komentáře. Řeč bude o postoji KSČM ke kauze Babiš a o výzvách k odstoupení premiéra, hodnocení situace, kdy opozice nemá řešení a prezident avizuje, že v případě vyslovení nedůvěry znovu pověří Babiše, dále se bude diskutovat o postoji před hlasováním o nedůvěře vládě a také o strategii v případě pádu vlády .

+    Místopředseda ÚV KSČM a předseda Mandátového a imunitního výboru PSP ČR Stanislav Grospič bude dne - 20. listopadu hostem pořadu Aréna. O aktuální politické situaci bude diskutovat mj. i s J. Pospíšilem (TOP 09) a R. Vondráčkem (ANO 2011). Pořad bude TV Barrandov vysílat od 21:30 hodin.

+    Předseda poslaneckého klubu KSČM Pavel Kováčik bude dne 15. listopadu 2018 hostem pořadu M. Jílkové Máte slovo. O výročí 17. listopadu bude diskutovat s Danielem Hermanem - místopředsedou KDU-ČSL, Pavlem Fischerem- senátorem a spolupracovníkem V.Havla a Ladislavem Jaklem - exporadcem V.Klause. Pořad bude vysílat živě Česká televize na programu ČT 1 od 21:30 hodin.

+   Místopředseda ÚV KSČM Stanislav Grospič bude dne 14. listopadu od 18.28 - hostem pořadu Interview na ČT 24. Diskutovat bude o budoucnosti KSČM, kauze Babiš, podpoře vlády i případném hlasovaní o důveře. Pořad moderuje Daniel Takáč.

+    Člen VV ÚV KSČM a předseda OV KSČM Vyškov Filip Zachariaš bude dne 14. listopadu 2018 hostem pořadu Českého rozhlasu Plus Pro a proti. Diskutovat o smyslu existence a o významu Senátu ČR bude se senátorem za ODS M. Vystrčilem. Pořad bude Český rozhlas Plus vysílat od 9:30 hodin.

Proběhlo:

+    Poslanec za KSČM a místopředseda Výboru pro evropské záležitosti PSP ČR Jiří Valenta bude v pondělí 12. listopadu hostem pořadu Pro a proti. Diskutovat o nadcházejících volbách v Doněcké a Luhanské republice bude s Jakubem Jandou z think-tanku Evropské hodnoty. Pořad bude Český rozhlas Plus vysílat od 9:34 hodin.

+    Poslanec a místopředseda Výboru pro bezpečnost PSP ČR Zdeněk Ondráček bude dne – 8. listopadu – hostem pořadu Michaely Jílkové Máte slovo. Diskutovat bude s Janem Bartoškem, předsedou poslaneckého klubu KDU-ČSL a Podvýboru pro obrannou, kybernetickou a bezpečnostní politiku a strategické koncepce ČR o zahraničních misích, dále s Pavlem Štefkou – armádním generálem v záloze, bývalým náčelníkem Generálního štábu Armády ČR, Hynkem Blaškem – generálmajorem ve výslužbě, s Markem Obrtelem – lékařem, vojákem v záloze, který vrátil vyznamenání za účast v misích NATO, Ladislavem Sornasem – podplukovníkem ve výslužbě ze Sdružení válečných veteránů ČR. Pořad bude ČT 1 vysílat živě od 21:30 hodin.

+    Hana Aulická Jírovcová, místopředsedkyně poslaneckého klubu KSČM, bude dne 6. listopadu od 21.25 -  hostem pořadu Aréna na TV Barrandov. Diskutovat bude v přímém přenosu o bydlení, dotacích, rozvoji měst a vesnic s  Mikulášem Ferjenčíkem (Piráti), Kateřinou Valachovou (ČSSD), Klárou Dostálovou (ANO) a zástupcem ODS.

+    Předseda ÚV KSČM Vojtěch Filip bude - v neděli 4. listopadu  od 12.00 na ČT1 (ČT24) - hostem pořadu Otázky Václava Moravce. Diskutovat s ním budou v přímém přenosu předseda ODS Petr Fiala a předseda STAN Petr Gazdík.

Okruhy témat:
- Prezentace říjnového volebního modelu ČT 
- Koaliční spolupráce na komunální úrovni 
- Stav vyjednávání o novém vedení Senátu 
- Důležitá ekonomická rozhodnutí na vládní úrovni
- Aktuální politická situace

+   Poslanec za KSČM Jiří Dolejš bude ve čtvrtek 1. listopadu – hostem pořadu Události, Komentáře. O důchodech a veřejných financích bude diskutovat s ministryní práce a sociálních věcí Janou Maláčovou a s poslancem Miroslavem Kalouskem. Pořad bude vysílat ČT 24 od 22:00 hodin.

+   Místopředsedkyně ÚV KSČM a poslankyně Evropského parlamentu Kateřina Konečná bude dne 25. 10. 2018 hostem pořadu Události, Komentáře. O proměně a směřování EU spojeném s brexitem, o rozpočtu EU a boji o Evropskou komisi bude diskutovat s prof. Václavem Hamplem (KDU-ČSL), předsedou Výboru pro záležitosti EU. Pořad bude vysílat ČT 24 od 22:00 hodin.

+    Poslanec Alexander Černý bude dne 23. října 2018 hostem pořadu DUEL v TV Seznam. S Pavlem Žáčkem (ODS) bude diskutovat nad situací českých vojáků v Afghánistánu. Moderovat bude Martina Spěváčková. Pořad bude vysílat TV Seznam na webu Seznam.cz od 13:00 hodin živě.

+    Europoslanec za KSČM Jaromír Kohlíček, poslankyně za KSČM Miloslava Vostrá a zastupitel města Štětí za KSČM Petr Bureš budou 18. 10. 2018 hosty pořadu Události, Komentáře. Pořad bude vysílat program ČT 24 od 22:00 hodin.

+    Europoslankyně za KSČM Kateřina Konečná bude 17. 10. 2018 od 20.00 hostem pořadu Devadesátka na ČT24. Téma: Směřování české diplomacie a zahraniční politiky.

+    Předseda poslaneckého klubu KSČM Pavel Kováčik bude 16. 10. 2018 hostem pořadu ARÉNA J. SOUKUPA. O dopadu voleb, kumulaci funkcí i o projevu prezidenta M. Zemana bude diskutovat s J. Vildumetzovou (ANO 2011), J. Skopečkem (ODS) a R. Onderkou (ŠSD). Pořad bude TV Barrandov vysílat dnes od 21:25 hodin.

+     Místopředseda ÚV KSČM a předseda Mandátového a imunitního výboru PSP ČR Stanislav Grospič bude 10. 10. 2018 – hostem pořadu Jaromír Soukup LIVE. Na otázky mladých sociálních demokratů, Štěpána Kotrby, paní Jany Volfové (ČSSD) bude odpovídat za podpory mladých komunistů: Patrika Švarce a Aleše Pokorného. Pořad bude TV Barrandov vysílat od 22:45 hodin.

+   Předseda ÚV KSČM a 1. místopředseda Poslanecké sněmovny PČR Vojtěch Filip bude 4. října 2018 hostem předvolební Superdebaty České televize, které se zúčastní předsedové stran. Diskuse bude strukturovaná do čtyř bloků. Kromě individuální otázky na každého předsedu strany, týkající se programu či kampaně, se bude diskutovat o dopravě, bydlení a vztahu celostátní a komunální politiky. Pořad bude vysílat Česká televize na programech ČT 1 a ČT 24 živě z Kongresového centra od 20:00 hodin.

+   Předseda ÚV KSČM a 1. místopředseda Poslanecké sněmovny PČR Vojtěch Filip bude 3. 10. 2018  hostem Předvolební debaty předsedů parlamentních stran (kromě SPD). Hlavními tématy diskuze budou předvolební sliby v komunálních volbách 2018 - co je skutečně realizovatelné a jak a co jen marketingový trik? A také: jak komunální a senátní volby ovlivní fungování současné koalice a vztahy politických stran. Pořad bude Blesk TV vysílat živě od 20:00 hodin.

+   Předsedkyně OV KSČM Náchod a kandidátka do Senátu ČR Soňa Marková bude v neděli 30.9. hostem pořadu Partie. Diskutovat bude s ministrem zdravotnictví Adamem Vojtěchem za hnutí ANO a za STAN s Petrem Gazdíkem o (ne)dostatku léků na českém trhu a jejich vývozu do zahraničí, o platech lékařů, personálu a o privatizaci nemocnic a zdravotnických zařízení. Pořad bude TV Prima vysílat živě od 11:00 hodin.

+   Předseda ÚV KSČM a 1. místopředseda Poslanecké sněmovny PČR V. Filip bude v neděli 30. září hostem pořadu Otázky Václava Moravce. S předsedy poslaneckých klubů za ODS Z. Stanjurou a za Piráty s J. Michálkem bude diskutovat o stabilitě vládní koalice, o schvalování státního rozpočtu a o dění ve státních firmách (České dráhy, ČEZ) . Pořad bude vysílat program ČT 1 a ČT 24 od 12:00 hodin.

+   Předsedkyně KV KSČM Praha a kandidátka do Senátu ČR a do Zastupitelstva HMP Marta Semelová bude v neděli 30.9. hostem pořadu TV Nova Napřímo. Diskutovat bude s dalšími osmi kandidáty do Zastupitelstva HMP z jiných politických stran o hlavních pražských problémech – o dopravě a bydlení, ale i o dalších tématech hlavního města.Pořad bude TV Nova vysílat živě na webu Tn.cz od 17:00 hodin a krátký sestřih pak použije v Televizních novinách od 19:30 hodin.

+   Předsedkyně KV KSČM Praha a vedoucí kandidátka do Zastupitelstva HMP Marta Semelová bude 27. 9. 2018 diskutovat v předvolební debatě České televize. Debaty se zúčastní 11 lídrů kandidátek a bude vysílána živě. Témata debaty budou:

  • Doprava (městská doprava vs osobní, sdílené služby, rozvoj alternativní dopravy, parkování)
  • Bezpečnost ve městě (problémové lokality, městská policie, návrhy řešení, programy stran a hnutí)
  • Bydlení (ceny bytů, nájmů, nová výstavba, developerské projekty, financování, rozvoj města).

Debatu bude moderovat Jakub Železný  a vysílat ji bude ČT 24 od 20:00 hodin.

+    Místopředseda ÚV KSČM a předseda Mandátového a imunitního výboru PSP ČR Stanislav Grospič bude dne 20. 9. 2018 hostem pořadu TV Nova Napřímo. Diskutovat s redaktorem TV Nova bude o cílech KSČM v komunálních volbách, o volebním programu, o tom jaké sliby se KSČM podařilo a jaké se nepodařilo splnit v minulém volebním období a také o tom, s jakými stranami by KSČM chtěla nebo nechtěla po volbách utvořit koalici. Pořad bude TV Nova vysílat živě na webu Tn.cz od 17:45 hodin a krátký sestřih pak použije v Televizních novinách od 19:30 hodin.

+    Místopředsedkyně ÚV KSČM a poslankyně Evropského parlamentu Kateřina Konečná bude dne 19. 9. 2018 večer hostem pořadu České televize 90 ´ČT 24. Diskutovat bude o aktuálním tématu přijetí/ nepřijetí syrských sirotků. Pořad vysílá ČT 24 od 20:00 hodin.

+    Předseda ÚV KSČM a 1. místopředseda Poslanecké sněmovny PČR Vojtěch Filip bude dne 13. září 2018 hostem pořadu DUEL. Diskutovat bude s generálním ředitelem TV Barrandov J. Soukupem o aktuální politické situaci. Pořad vysílá TV Barrandov od  21:25 hodin.

+    Vedoucí kandidát do komunálních voleb v Ostravě – M. Juroška bude dne 13. září 2018 hostem předvolební debaty České televize. Debaty se zúčastní 11 lídrů kandidátek a bude vysílána živě ze studia České televize v Ostravě. Témata debaty budou:

* Architektura a vzhled města (spokojenost lidí se vzhledem města, jeho rozvojem, programy a plány stran a hnutí, hluk, zeleň a parky)

* Zdravotnictví a sociální služby ve městě (dostupnost základní a specializované péče, kvalita služeb městských zdravotnických a sociálních zařízení, rekonstrukce/privatizace městské nemocnice)

* Životní prostředí (kvalita životního prostředí, kvalita ovzduší)

Pořad bude vysílat program ČT 24 od 20:00 hodin.

+   Poslanec za KSČM Alexander Černý bude dne 11. 9. 2018 hostem pořadu České televize Události, Komentáře. O tom, zda je Rusko hrozbou pro EU, o cvičení Východ 2018, o Ukrajině a sankcích proti Rusku bude diskutovat s L. Zaorálkem (ČSSD). Pořad vysílá program ČT 24 od 22:00 hodin.

+   Poslanec za KSČM a člen Výkonného výboru ÚV KSČM Z. Ondráček bude dne 11. 9. 2018 hostem pořadu ARÉNA v TV Barrandov. Diskutovat bude s J. Kuberou (ODS), J. Foldynou (ČSSD), M. Ferjenčíkem (Piráti), J. Faltýnkem (ANO( o korupci, bezpečnosti, rostoucím počtu zákazů i jiných tématech……. Pořad vysílá stanice TV Barrandov od 21:25 hodin.

+   Poslankyně za KSČM a předsedkyně Rozpočtového výboru PSP ČR Miloslava Vostrá bude 4. 9. 2018 hostem pořadu DUEL v TV Seznam. Diskutovat o státním rozpočtu, o zvyšování platů ve státní sféře, o zvyšování důchodů a úsporách na platech úředníků bude s Miroslavem Kalouskem.  Pořad bude TV Seznam vysílat živě na svém programu i na webu Seznam Zprávy od 13:00 hodin.

+   Místopředsedkyně ÚV KSČM a poslankyně Evropského parlamentu K. Konečná bude v neděli dne 2. 9. 2018  hostem pořadu Otázky Václava Moravce. Diskutovat bude s D. Charanzovou ( ANO )a P. Svobodou ( KDU-ČSL ) o možnostech řešení migrační krize, o problematice brexitu a jednotnosti EU. Pořad můžete sledovat na programu ČT 24 od 13:05 hodin.

+    Poslanec KSČM Jiří Dolejš bude 30. 8. 2018 hostem pořadu Události, Komentáře. Diskutovat bude s J. Skopečkem (ODS) a ministryní A. Schillerovou (nestr. za ANO) o plánovaném schodku rozpočtu ve výši 40 mld., chystaných škrtech (neziskové organizace, zpomalení růstu platů poslanců) vs. množící se požadavky (zvyšování platů ve státní sféře, zlevňování jízdného, zvyšování důchodů) a vyhlídky ohledně příjmů do státní kasy. Pořad vysílá program ČT 24 od 22:00 hodin.

+    Tradiční setkání členů a sympatizantů strany ve Svojšicích – 1. září 2018, bude od 13:05 hodin živě přenášet Česká televize prostřednictvím programu ČT 24.

+   Místopředseda ÚV KSČM a předseda Mandátového a imunitního výboru PSP ČR Stanislav Grospič bude 21. 8. 2018 v pořadu Události, Komentáře diskutovat nad událostmi 21. srpna 1968. Dalšími hosty pořadu budou J. Dientsbier (ČSSD), R. Vondráček (ANO 2011) a M. Němcová (ODS). Moderovat bude Světlana Witowská. Pořad vysílá program ČT 24 od 22:00 hodin.

+   Člen VV ÚV KSČM a předseda OV Vyškov Filip Zachariaš bude 20. 8. 2018  v pořadu Události, Komentáře diskutovat s mladými politiky Barborou Kořanovou (poslankyně za ANO 2011) a Dominikem Féri (poslanec za TOP 09) o událostech 21. srpna 1968. Pořad vysílá ČT 24 od 22:00 hod.

+    Poslanec Jiří Dolejš bude 26. 7. 2018  hostem TV Prima v pořadu Názory bez cenzury, který vysílá na svém webu a v němž bude diskutovat o kauze H systému. Pořad můžete vidět na webu TV Prima od 17:00 hodin a sestříhané pasáže v rámci hlavních večerních zpráv TV Prima.

+   Místopředseda ÚV KSČM a předseda Mandátového a imunitního výboru Poslanecké sněmovny ČR Stanislav Grospič bude 23. 7. 2018 hostem pořadu České televize  - Interview ČT 24. S moderátorem Danielem Takáčem bude diskutovat nad tématy: toleranční patent vlády, plagiátorské aféry a postoj ČR k migraci. Pořad vysílá program ČT 24 od 18:28 hodin.

+   Předseda ÚV KSČM Vojtěch Filip bude 25. 06. 2018 hostem pořadu ČT Události, komentáře. Tématem bude poslední vývoj kolem sestavování nové vlády. Dalším hostem bude Jiří Zimola, statutární místopředseda ČSSD. Pořad vysílá program ČT 24 od 22.00 hod.

+   Předseda ÚV KSČM Vojtěch Filip bude 20. 06. ve vysílání Rádia Impuls. Tématem živého vysílání bude sestavování nové vlády. Pořad vysílá Rádio Impuls od 08.20 hodin ráno.

+   Předseda Poslaneckého klubu KSČM v PS PČR Pavel Kováčik bude 19. 06. hostem pořadu Aréna TV Barrandov. Tématem bude sestavování vlády. Dalšími hosty budou T. Okamura (SPD), R. Vondráček (ANO 2011), O. Richterová (Piráti), A. Udženija (ODS). Pořad vysílá program TV Barrandov od 21.25 hodin.

+   Předseda ÚV KSČM a místopředseda Poslanecké sněmovny ČR Vojtěch Filip bude v neděli hostem pořadu Otázky Václava Moravce. Diskutovat bude s místopředsedou ČSSD Jiřím Zimolou a předsedou STAN Petrem Gazdíkem o výsledku celostranického referenda ČSSD o účasti ve vládě, o programových a personálních podmínkách podpory event. kabinetu, pravděpodobnosti změn v programovém prohlášení a aktuální politické situaci. Pořad začne na stanicích ČT 1 a ČT 24 ve 12:00 hodin.

+   Předseda Poslaneckého klubu KSČM v PS PČR Pavel Kováčik bude 6. 6. hostem kontinuálního vysílání České televize. Tématem bude druhé jmenování A. Babiše premiérem. Pořad vysílá program ČT24 od 14.00 do 16.00 hodin.

+   Poslanec PS PČR za KSČM Leo Luzar dne 05. 06. hostem pořadu Duel Seznam Zpráv. Tématem bude možnost schválení evropského azylového systému Dublin IV. Pořad můžete naladit od 13.00 hodin zde: https://www.seznamzpravy.cz/sekce/duel.

+   Lenka Bochníčková, zastupitelka KSČM ve Vrdech u Čáslavi, dne 4. 6. 2018 aktérkou jedné z reportáží pořadu České televize Reportéři ČT. Tématem bude boj proti umístění odkaliště ostravských kalů v regionu. Pořad vysílá stanice ČT 1 od 21.45 hodin.

+  Předseda Poslaneckého klubu KSČM v PS PČR Pavel Kováčik bude 29. 05. hostem pořadu Aréna TV Barrandov. Tématem bude aktuální politická situace. Dalšími hosty budou K. Valachová, poslankyně PS PČR za ČSSD, M. Jurečka, první místopředseda KDU-ČSL, R. Plaga, ministr školství za ANO 2011. Pořad vysílá program TV Barrandov od 21.25 hodin.

+  Poslanec PS PČR za KSČM Leo Luzar bude 22. 05. hostem pořadu Události, komentáře České televize. Diskutovat bude s předsedou poslaneckého klubu TOP 09 M. Kalouskem na téma novičok. Pořad vysílá program ČT24 od 22.00 hodin.

+  Poslankyně PS PČR za KSČM Hana Aulická bude  22. 05. diskutovat v pořadu TV Barrandov Aréna. Dalšími hosty pořadu budou R. Vondráček, předseda PS PČR za ANO, J. Chvojka, předseda Poslaneckého klubu ČSSD  a J. Pospíšil, předseda TOP 09. Tématem bude diskuze o vývoji politické situace posledních dní. Pořad vysílá stanice TV Barrandov od 21.25 hod.

+   Předseda ÚV KSČM Vojtěch Filip bude 17. 5. ve vysílání internetového serveru zpravodajství TV Nova  a současně bude část z tohoto rozhovoru součástí večerní zpravodajské relace TV Nova. Tématem pořadu bude vyjednávání o podpoře nové vlády. Pořad vysílá server http://tn.nova.cz od 19.30 hodin a odvysílá jej TV nova v rámci večerních zpráv od 19.30 hod.

+   Místopředsedkyně ÚV KSČM pro evropské záležitosti a občanský sektor a poslankyně Evropského parlamentu Kateřina Konečná bude v pondělí 14. května – hostem pořadu Události, Komentáře, který bude vysílat Česká televize od 22:00 hodin na svém programu ČT 24. Tématem bude stěhování ambasády USA do Jeruzaléma a zahraniční politika KSČM s důrazem na účast ČR v zahraničních misích.

+   Místopředseda ÚV KSČM, poslanec a předseda Mandátového a imunitního výboru PSP ČR Stanislav Grospič bude v úterý 15. května – hostem pořadu Aréna Jaromíra Soukupa, v TV Barrandov. Dalšími hosty budou J. Zimola (ČSSD), R. Brabec (ANO 2011) a M. Jurečka (KDU-ČSL). Diskutovat budou o aktuálních politických otázkách.

+   Kateřina Konečná, místopředsedkyně ÚV KSČM a poslankyně Evropského parlamentu bude dnes – 11. května hostem pořadu Interview ČT 24. Pořad vysílá program ČT 24 od 18:28 hodin.

+   Karel Šidlo, expert pro resort dopravy KSČM bude v neděli 06. 05. hostem pořadu Otázky Václava Moravce České televize. Tématem bude diskuze o mýtném tendru a strategii budování dopravní infrastruktury v ČR. Karel Šidlo bude ve vysílání programu ČT24 od 13.15 hodin.

+   Poslanec PS PČR za KSČM Zdeněk Ondráček bude 30. 04. hostem pořadu 90´ České televize. Tématem bude odchod ředitele Generální inspekce policejních sborů M. Murína do výslužby. Pořad vysílá program ČT24 od 20.00 hodin.

+   Kateřina Konečná, poslankyně Evropského parlamentu a místopředsedkyně ÚV KSČM bude v neděli 29. 04. hostem pořadu Otázky Václava Moravce České televize. Tématem bude diskuze o napjaté mezinárodní situaci a vlivu Ruska na ČR. Kateřina Konečná bude ve vysílání programu ČT24 od 13.15 hodin.

+   Poslanec PS PČR za KSČM Jiří Dolejš bude 26. 04. hostem pořadu Máte slovo České televize. Tématem bude diskuze o napjaté mezinárodní situaci a vlivu Ruska na ČR. Pořad vysílá program ČT24 od 21.25 hodin.

+   Předseda Poslaneckého klubu KSČM v PS PČR Pavel Kováčik bude 25. 04. hostem pořadu 90´ České televize. Tématem bude vyjednávání o podpoře vlády hnutí ANO. Pořad vysílá program ČT24 od 20.00 hodin.

+   Poslankyně Evropského parlamentu a místopředsedkyně ÚV KSČM Kateřina Konečná bude dnes, v pondělí 23. 4., hostem pořadu Události, komentáře České televize. Tématem bude směřování KSČM po X. sjezdu. Pořad vysílá program ČT24 od 22.00 hodin.

+   Jiří Dolejš, poslanec PS PČR za KSČM, bude 23. 4. hostem pořadu České televize 90´. Tématem bude směřování KSČM po X. sjezdu a vyjednávání o podpoře vlády Andreje Babiše a hnutí ANO. Sledovat jej můžete na programu ČT24 od 20.00 hodin.

+   Místopředseda ÚV KSČM Josef Skála bude zítra 20. 04. hostem vysílání zpravodajského portálu Seznam Zprávy. Tématem bude situace KSČM před X. sjezdem. Pořad bude dostupný na webu zde od 12.30 hodin.

+   Poslanec PS PČR za KSČM Leo Luzar bude 19. 04. hostem pořadu Duel Seznam Zpráv. Tématem bude zavedení a osvědčení přestupku „urážka úřední osoby“. Pořad můžete naladit od 13.00 hodin zde: https://www.seznamzpravy.cz i v TV Seznam https://www.seznamzpravy.cz/clanek/nevite-jak-naladit-televizi-seznam-poradime-vam-jak-na-to-41877

+   Místopředseda ÚV KSČM Josef Skála bude 18. 04. hostem Regionální televize. Tématem bude situace KSČM před nadcházejícím X. sjezdem. Pořad vysílá alternativní Regionální TV od 17.20 hodin a 21.20 hodin.

+   Poslanec PS PČR za KSČM Leo Luzar bude 17. 04. hostem pořadu TV Barrandov Aréna. Tématem bude aktuální domácí i zahraniční politická situace. Pořad vysílá stanice TV Barrandov od 21.25 hod. 

+   Místopředseda ÚV KSČM Josef Skála bude 17. 04. hostem české rádiové stanice Svobodné rádio. Tématem bude situace KSČM před nadcházejícím X. sjezdem. Pořad vysílá alternativní rádiová stanice Svobodné rádio od 19.00 hodin. Vysílání můžete naladit také zde: www.svobodne-radio.cz Telefonické dotazy můžete klást v druhé hodině vysílání na telefonu: +420 731 720 756

+   Místopředseda ÚV KSČM Josef Skála bude 16. 04., hostem pořadu Události, komentáři České televize. Druhým hostem bude Jan Zahradil, poslanec EP za ODS. Tématem pořadu bude agrese Západu proti Sýrii. Pořad vysílá ČT24 od 22.00 hodin.

+  Místopředseda ÚV KSČM Josef Skála bude 13. 04. hostem pořadu Duel zpravodajského portálu Seznam Zprávy. Tématem bude diskuze o aktuální politické situaci. Druhým hostem bude Pavel Bělobrádek, předseda KDU-ČSL. Pořad bude dostupný na webu zde https://www.seznamzpravy.cz/sekce/duel od 13.00 hodin.

+   Předseda ÚV KSČM Vojtěch Filip bude 12. 4. 2018 hostem pořadu České televize Interview ČT24. Tématem pořadu bude vyjednávání o podpoře nové vlády. Pořad vysílá ČT 24 od 18.28 hodin.

+  Poslanec PSP ČR za KSČM Alexander Černý bude 11. 04. hostem pořadu Události, Komentáře České televize. Tématem bude: ruleta USA a Ruska v Sýrii. Pořad vysílá program ČT24 od 22.00 hodin.

+  Poslanec PS PČR za KSČM Leo Luzar bude dnes 11. 04. hostem pořadu 90´ České televize. Tématy budou důvěra vládě a spojení ANO, KSČM a SPD. Pořad vysílá program ČT24 od 20.00 hodin.

+  Poslanec PS PČR za KSČM Stanislav Grospič bude dnes 10. 04. hostem pořadu TV Barrandov Aréna Jaromíra Soukupa. Tématy pořadu budou vyjednávání o vládě, platy a práce, exekuce, odliv peněz do zahraničí a další. Pořad vysílá TV Barrandov od 21.25 hodin.

+  Místopředseda ÚV KSČM Josef Skála bude dnes 05. 04. hostem české rádiové stanice Svobodné rádio. Tématem bude vydání Jevgenije Nikulina do USA, kauza „Novičok“ a podpora vládě ANO. Pořad vysílá alternativní rádiová stanice Svobodné rádio od 19.00 hodin. Vysílání můžete naladit také zde: www.svobodne-radio.cz Telefonické dotazy můžete klást na telefonu: +420 731 720 756

+  Poslanec PS PČR a místopředseda ÚV KSČM Jiří Dolejš, bude dnes hostem pořadu České televize 90´. Tématem bude vyjednávání o podpoře vlády Andreje Babiše a hnutí ANO. Sledovat jej můžete na programu ČT24 od 20.00 hodin.

+  Místopředseda ÚV KSČM Josef Skála bude dnes 03. 04., hostem pořadu 90´ České televize. Tématem bude postoj KSČM k situaci kolem vydání údajného ruského hackera J. Nikulina do USA. Pořad vysílá ČT24 od 20.00 hodin.

+  Poslanec PS PČR za KSČM Zdeněk Ondráček bude dnes 03. 04. hostem pořadu TV Barrandov Aréna Jaromíra Soukupa. Tématem bude diskuze o vývoji politické situace posledních dní. Pořad vysílá stanice TV Barrandov od 21.25 hod.

+  Předseda ÚV KSČM Vojtěch Filip bude dnes v úterý 27. 03. hostem pořadu ČT 90´. Tématem bude vyjednávání o podpoře nové vlády. Pořad vysílá program ČT 24 od 20.00 hod.

+  Poslanec PS PČR za KSČM Leo Luzar bude dnes 27. 03. hostem pořadu TV Barrandov Aréna. Dalšími hosty budou Radim Fiala (SPD) a Radek Vondráček (ANO). Tématem bude aktuální domácí i zahraniční politická situace. Pořad vysílá stanice TV Barrandov od 21.25 hod. 

+  Poslanec PS PČR za KSČM Leo Luzar bude dnes 26. 03. hostem pořadu Události, komentáře České televize. Tématem bude postoj KSČM k vyhoštění ruských diplomatů. Pořad vysílá program ČT24 od 22.00 hodin.

+  Poslanec Evropského parlamentu Jiří Maštálka bude dnes 26. 03. hostem pořadu Duel zpravodajského portálu Seznam Zprávy. Tématem bude diskuze o vyhoštění ruských diplomatů. Pořad bude dostupný na webu zde https://www.seznamzpravy.cz/sekce/duel od 13.00 hodin.

+ Jiří Dolejš, poslanec PS PČR a místopředseda ÚV KSČM, bude dnes hostem pořadu České televize 90´. Hlavním hostem pořadu bude A. Schillerová, ministryně financí za hnutí ANO. Tématem budou úpravy EET. Sledovat jej můžete na programu ČT24 od 20.00 hodin.

+ Poslanec PS PČR za KSČM Leo Luzar bude dnes 20. 03. diskutovat z pozice přísedícího v pořadu TV Barrandov Aréna. Hosty budou Jiří Zimola (ČSSD), Jiří Pospíšil (TOP 09), Jan Skopeček (ODS), Tomio Okamura (SPD) a Marián Jurečka (KDÚ-ČSL). Tématem bude aktuální domácí i zahraniční politická situace. Pořad vysílá stanice TV Barrandov od 21.25 hod. 

+  Poslankyně PS PČR za KSČM Hana Aulická bude dnes 13. 03. diskutovat z publika v rámci pořadu TV Barrandov Aréna. Hosty pořadu budou R. Vondráček, místopředseda PS PČR za SPD a P. Bělobrádek, předseda KDU-ČSL. Tématem bude diskuze o vývoji politické situace posledních dní. Pořad vysílá stanice TV Barrandov od 21.25 hod.

+  Místopředseda ÚV KSČM Josef Skála bude ve středu 14. 03. hostem české rádiové stanice Svobodné rádio. Tématem bude diskuze o lynči poslance Z. Ondráčka (KSČM). Pořad vysílá alternativní rádiová stanice Svobodné rádio od 19.00 hodin. Vysílání můžete naladit také zde: www.svobodne-radio.cz. Telefonické dotazy můžete klást na telefonu: +420 731 720 756

+  Místopředseda ÚV KSČM Josef Skála bude dnes 06. 03., hostem pořadu 90´ České televize. Tématem bude postoj KSČM k situaci kolem odchodu Z. Ondráčka z čela kontrolní komise pro GIBS. Pořad vysílá ČT24 od 20.00 hodin.

+  Poslanec PS PČR za KSČM Leo Luzar bude dnes 06. 03. hostem pořadu Události, komentáře České televize. Tématem bude postoj KSČM k situaci kolem odchodu Z. Ondráčka z čela kontrolní komise pro GIBS. Pořad vysílá program ČT24 od 22.00 hodin.

+   V úterý 6. března se od 12.20 hodin koná v novinářském atriu Poslanecké sněmovny PČR (Praha 1, Sněmovní ul. 4) tisková konference Téma: mýtný systém, návrh zákona trestího řádu.  Účast:  Květa Matušovská, místopředsedkyně Hospodářského výboru,  Stanislav Grospič, předseda Mandátového a imunitního výboru

Stanislav Grospič, poslanec PS PČR za KSČM, bude dnes v pondělí 05. 03. hostem pořadu 90´ ČT24. Tématem bude zdanění církevních restitucí. Pořad vysílá stanice ČT 24 od 20.00 hodin

+   Josef Skála, místopředseda ÚV KSČM, bude 14. února 2018 hostem zpravodajského internetového portálu Seznam Zprávy. Oponentem bude Jan Bartošek, předseda Poslaneckého klubu KDU-ČSL. Téma: Má být Tomio Okamura odvolán z vedení Sněmovny kvůli výrokům o táboře v Letech?

+   Oldřich Bubeníček (KSČM), hejtman Ústeckého kraje, bude 13.2.2018 od 21.25 hostem pořadu Aréna Jaromíra Soukupa na TV Barrandov. Bude se mimo jiné hovořit o aktuálních událostech, sestavování vlády, nadcházejícím sjezdu ČSSD a o zadlužování českých domácností.

+   Vojtěch Filip, předseda ÚV KSČM, bude ve čtvrtek 8. 2. 2018 od 20.55 hostem pořadu Duel Jaromíra Soukupa na TV Barrandov. Další hosté: Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek, předseda SPD Tomio Okamura a kandidát na předsedu ČSSD Jan Hamáček. Téma: Sestavování vlády.

+   Jiří Dolejš, místopředseda ÚV KSČM, bude ve čtvrtek 8. 2. 2018 od 21.00 hostem pořadu Máte slovo M. Jílkové na ČT1. Další hosté: náměstek ředitele ÚSTR Ondřej Matějka, místopředseda ODS Miloš Vystrčil. Téma: Vláda s podporou komunistů.

+   Leo Luzar, místopředseda Poslaneckého klubu KSČM, bude dnes od 21.10 hostem Arény Jaromíra Soukupa na TV Barrandov. Hlavními hosty budou vůdce odborů Josef Středula a ministryně financí Alena Schillerová. Téma: Jak se budou vyvíjet platy a hrozí Česku příliv levných pracovníků z okolních zemí?

+   Jiří Dolejš, místopředseda ÚV KSČM, bude dnes od 20.00 hostem Devadesátky na ČT24. Téma:  Sestavování vlády.

+  Dnes 5. 2. 2018 bude Vojtěch Filip, předseda ÚV KSČM, hostem vysílání Českého rozhlasu Radiožurnál. Tématem bude aktuální politická situace. Pořad vysílá stanice ČRo 1 Radiožurnál od 17.00 hodin.

+  Ve čtvrtek 01. 02. bude Daniel Pawlas, poslanec PS PČR za KSČM, hostem pořadu zpravodajského webu TV Prima Názory bez cenzury. Tématy diskuze budou migrační kvóty a možnost „czechxitu“ z Evropské unie. On-line přenos můžete sledovat na webové stránce http://prima.iprima.cz/zpravodajstvi/nazory-bez-cenzury od 20.15 hodin.

+   Předseda ÚV KSČM Vojtěch Filip bude v neděli 28. 01. hostem pořadu ČT Otázky Václava Moravce. Jeho oponentem bude Ivan Bartoš, předseda Pirátské strany. Tématy budou reflexe výsledků prezidentských voleb v ČR, možný další vývoj, menšinová vláda bez důvěry, příčiny a důsledky, vnímání a agenda menšinových vlád, zakotvení v ústavním systému, koaliční vlády, hlavní aspekty vyjednávání, spolupráce stran v PS, legislativní priority. Pořad vysílá program ČT 24 od 12.00 hod.

+   Poslanec Evropského parlamentu za KSČM Jiří Maštálka bude zítra 26. 01. hostem vysílání ČRo Plus, pořadu Pro a proti. Tématem bude diskuze k hospodářským sankcím uvaleným na Ruskou federaci. Oponentem mu bude Luděk Niedermayer, poslanec EP za   TOP 09. Debatu vysílá ČRo Plus od 09.30 hodin.

+   Poslanec PS PČR za KSČM Zdeněk Ondráček bude zítra 24. 01. hostem vysílání ČRo Plus, pořadu Pro a proti. Tématem bude diskuze k zákonu o genetických úpravách a DNA. Debatu vysílá ČRo Plus od 09.30 hodin.

+   Místopředseda ÚV KSČM Jiří Dolejš bude dnes 23. 01. hostem vysílání pořadu České televize Interview ČT24. Tématem bude dnešní jednání KSČM a ANO. Pořad vysílá stanice ČT 24 od 18.28 hod.

+   Poslanec PS PČR za KSČM Alexander Černý bude dnes 23. 01. hostem pořadu Události, komentáře České televize. Pořad vysílá ČT24 od 22.00 hodin.

+  Předseda ÚV KSČM Vojtěch Filip bude v úterý 16. 01. hostem pořadu ČT Události, komentáře. Tématem bude jednání o podpoře Babišovy vlády. Pořad vysílá program ČT 24 od 22.00 hod.

Autor: 
Pavel Kroča