O pohár předsedy OV KSČM Zlín v kopané

3. 7. 2018

Mezinárodní turnaj žáků v kopané o pohár předsedy OV KSČM Zlín je tradiční událostí , letos již 23. ročník. Jedná se o soutěž  mladých fotbalistů družebních okresů Zlín a Topolčany pod patronací okresních výborů komunistické strany. Toto setkání přátel i samotné sportovní klání má za účel přivést na sportoviště co nejvíce mládeže a současně příznivce a sympatizanty nejen levicově smýšlející populace obou okresů , ale i všech kteří mají sportovního ducha, chtějí dětem vytvořit podmínky ke sportovnímu klání, ale i ukázat svému okolí, že jsme stále tady a že našim programovým cílem je vytvářet co nejlepší podmínky pro život společenství lidí bez demagogie, šikany, dehomestace občanů s jiným názorem a nebýt "žraloky okamžiku", hromadícími majetek a peníze pro svůj pocit moci bez vize života budocích generací a zachování životních podmínek i přírodního bohatství právě v naší české kotlině a konkrétně zachování "Perly Moravy" lázeňského místa Luhačovice.

Naše děti jsou pro nás všechny budoucnost a sportující, tělesně zdatná mládež, schopna kolektivního, byť i jen sportovního spolužití, je to nejvíc co můžeme pro zdravý vývoj společnosti udělat. Tentokrát se předprázdninový mezinárodní žákovský turnaj v kopané konal 23. 6. 2018 v Luhačovicích, v lázeňském městě Luhačovice, kde lázeňství má svou historickou tradici a lázeňské místo Luhačovice je svým významem skutečnou "Perlou Moravy". Prostředí sportovního centra Radostova je svou kvalitou špičkovým sportovním areálem, který je využíván i řadou profesionálních oddílů k soustředění a rehabilitaci. Mezinárodního turnaje žáků v kopané se tentokrát zůčastnila jen 3 mužstva. Za Slovenskou republiku to bylo mužstvo žáků OFK Kuzmice a TJ Krušovce . Českou republiku reprezentovali žáci TJ Slovan Luhačovice.

Patronaci nad konáním turnaje převzal Ing. František Jordák, bývalý brankař  oddílu kopaně TJ Slovan Luhačovice, který byl nominován kandidatůrou pro podzimní volby do senátu za volební obvod č. 80 (jižní část okresu Zlín a severní část okresu Uherské Hradiště). Samotný fotbalový turnaj žáků byl rozlosován a jednotlivá utkání proběhla během sobotního dopoledne 23. 6. 2018. Vzhledem k účasti 3 mužstev byl turnaj poprvé z popudu Ing. Jordáka rozšířen o mezinárodní utkání výběrů Čech a Slovenska. Dopolední klání bylo jako vždy urputné a žáci si snad pod dojmem světového šampionátu v Rusku nic nedarovali. Vítězem turnaje nakonec bylo družstvo žáků TJ Krušovce (1) . TJ Slovan Luhačovice skončilo na druhém místě (2) a OFK Kuzmice skončilo třetí (3).

Při závěrečném vyhodnocení turnaje dostala družstva podle pořadí nádherné poháry, byli také vyhodnocení nejlepší hráči, střeleci brankář, kterému zvlášť poblahopřál patron turnaje Ing. Jordák František. Odpolední mezinárodní utkání prokázalo, že výběr Slovenska byl přece jen lepší a zvítězil. Také tento vítěz tak získal pohár s letopočtem 2018 . Pořadatel doufá,že tato utkání budou úspěšně pokračovat i při dalších ročnících.

Závěrem je nutno konstatovat, že v každém případě zvítězil sport, sportovní a kolektivní duch sice rivality, ale hlavně společného soužití, slovanské vzájemnosti a dobrých sousedkých vztahů obou národů, družebních okresů za což je nutno poděkovat všem a být hlavně příkladem pro další ročníky.

V Ý S L E D K Y :       1.      TJ Slovan Krušovce

                                    2.      FK  Luhačovice

                                    3.      OFK Kuzmice

Přejeme všem zúčastněným krásný nástup na prázdniny a v roce 2019 je turnaj na Slovensku.

Sportu zdar a fotbalu zvlášť.

Autor: 
Ing. František Jordák