Blíží se další zasedání krajského zastupitelstva - 9. 9. 2019

29. 8. 2019

Za nedlouho se znovu sejde krajské zastupitelstvo Zlínského kraje. Po neúspěšném hlasování o výstavbě nové krajské Baťovy nemocnice v Malenovicích bude zřejmě následovat pokračování. Záměreme je schválit materiál, ktarý by analyzoval rekonstrukci stávající nemocnice a připravit tak relevantní podklad pro zastupitele o zásadním rozhodnutí, jakou cestou s ebude dál s nemocnicí pokračovat. Právě to byl důvod, proč nebyl materiál červnového zasedání schválen. Kromě větší části opozice se přidali i zástupci za hnutí ANO i ODS.Již nyní je možné registrovat, že pro toto nové řešení není pan hejtman Čunek. 

Jaká je tedy snaha správně vyhodnotit oba záměry a vybrat ten lepší. Je tedy dál rozhodnuto nebo se povede nátlaková válka? A neskončí to nakonec jiným řešením?

O tom můžeme zatím jen spekulovat. čas plane, peníze se vynakládají a přetahovaná trvá. Snad tedy přijdou konečně konstruktivní kroky a ne jak jsme v poslední době svědky u dalšího nápadu. Přenechat zajištění sociálních slžeb na obce, a to bez finančního zajištění. Další výkřik především radních za KDU-ČSL. Nechme se tedy přakvapit.