Zastupitelstvo řešilo jak dál s kausou nová versus rekonstruovaná nemocnice ve Zlíně. Pokračuje se studií stávající KNTB.

9. 9. 2019

Dnes 9. 9. 2019 probíhá 21. zasedání Zastupitelstva Zlínského kraje. Na programu byl mimo jiné bod "Modernizace a dostavba KNTB ve Zlíně". Když v červnu neprošel návrh na výstavbu nové nemocnice v Malenovicích, předložilo hnutí ANo návrh na studii rekonstrukce stávající nemocnice tak, aby bylo co srovnávat. Přesto, že materiál rozšířený po připomínkách KDU-ČSL a projednaný v radě, se především lidovci a zástupci STANu odmítli v zastupitelstvu podpořit, především pro jeho zbytečnost. Předkladatel, v tomto případě zástupce hejtmana p. Sukop, rozhodl pro předložení upraveného návrhu původně radou projednaného znění. Po hodinové diskusi došlo k hlasování, které opět potvrdilo neústupnost pana hejtmana, lidovců a zástupců STANu a SPD. Hlasování ale v tomto případě většinově, poměrem hlasů 24-PRO 15-PROTI a 6-se zdrželo, přijalo usnesení o zpracování této studie. Nepřijetí by zřejmě znamenalo nicnedělání do konce volebního obdodí a řešení celé situace až v novém zastuputelstvu nejdříve na podzim v roce 2020.

Podařilo se tak prosadit vypracování srovnatelného materiály, který může přinést jasno, které řešení je lepší. Nepredikuj jakou cestou se nakonec půjde ale snad přinese dobré podklady pro další rozhodování. Ty rozhodně chyběly ale zřejmě někteří věděli doposud víc než ostatní.

   

Autor: 
Pavel Kroča