Vojtěch Filip na ČT: Pro mě jsou lidé na první místě. A pokud je ústavní soud rozdělil na dvě kategorie, tak na prvním místě je občan a pak teprve církevní hodnostáři

15. 10. 2019

Vojtěch Filip byl v úterý večer hostem hlavních zpráva na České televizi. Reagoval na rozhodnutí ústavního soudu, který zrušil zdanění náhrad církvím.

"Ústavní soud se zachoval jako politický orgán a rozdělil fyzické a právnické osoby v České republice na dvě kategorie. Na ty, kteří nemají nárok na ochranu ústavním soudem a na ty, kteří ho mají. Pro mě je občan na prvním místě a pak teprve církevní hodnostáři. Mohu připomenout také nedávný nález ústavního soudu ve věci poškozených občanů H-systémem, kteří tu ochranu nedostali. Rozhodnutí ústavního soudu samozřejmě neovlivní naši dohodu s hnutím ANO, protože my jsme neuzavírali žádnou dohodu o tom, jestli budeme nebo nebudeme respektovat rozhodnutí Ústavního soudu České republiky. My jsme se dohodli na určitých podmínkách, které jsou naplňovány. Nález ústavního soudu je mimo naši pravomoc," řekl Filip.
 

Autor: 
Mediální úsek ÚV KSČM
Zdroj: 
ČT/Události