Znásilnění demokracie podle "Čunka" - nové informace

19. 12. 2019

Zasedání Zlínského krajského zastupitelstva v pondělí 16. 12. 2019 přineslo nečekaný posun v hlasování o nové Baťově nemocnici v Malenovicích. Proti ráno schválenému programu, byly body zařazeny až následně ke konci jednání. Žádné podklady, žádná informovanost veřenosti, naopk čekání na některé "potřebné" zastupitele a schvalování předem přijatých usnesení. Zajímavý je pohled i paní Jany Zwyrtek Hamplové uveřejněný na blogu aktuálně.cz. Zde je odkaz.

Co všechno je tedy u nás v kraji možné v podání pana senátora a krajského hejtmana?

Tady je i názor krajské zastupitelky Evy Badinkové uveřejněný na jejím Facebookovém profilu:

"Jak jinak to nazvat, než konec demokracie ve Zlínském kraji. Tak dnes dopadlo jednání zastupitelstva ve Zlínském kraji. Hlasování o stavbě Nové nemocnice bylo neplánovaně zařazeno na jednání. Za každou cenu prosadit onen záměr!!! Hejtman jde přes mrtvoly. Bohužel se přidali i ti, kteří dříve hlasovali proti, dokud nebudou mít oponentním návrh týkající se rekonstrukce stávající Baťovy nemocnice. Co se u nich změnilo? Bylo jim něco slíbeno, či vyhrožováno? Těžko říct. Sami si musí sáhnout do svědomí, pokud nějaké mají.
A vy milí voliči se jich ptejte a chtějte vysvětlení.
Na to máte právo.
Je to smutné a opravdu mám obavu o budoucnost nás všech občanů. Kdo a jak hlasoval, jistě najdete na FCB.
Za KSČM - proti všichni. "

AKTUÁLNĚ

Nově se bude situací kolem hlasování zabývat ministerstvo vnitra. Kromě interpelace naší poslankyně s. Marie Pěnčíkové na ministra vnitra pana Hamáčka, podal podnět i další zástupce opozice za Svobodné zastupitel T. Pajonk. Hlavním důvodem je prosazení těchto bodů do programu na poslední chvíli, bez informování zastupitelů i občanské veřejnosti. To je jasné porušení demokratických principů, na kterých jsou založeny všechny územní zastupitelsta obcí, měst i krajů.  Podle mluvčího Ministerstva vnitra Ondřeje Krátošky již ministertvo o dokumenty a vyjádření požádalo Zlínský kraj.

Zde je i video, které je na Facebookovém profilu poslankyně M. Pěnčíkové