Luzar: Očekávám omluvu od ODS za devadesátá léta, za zničení českého průmyslu a divokou privatizaci

14. 1. 2020

Místopředseda Poslaneckého klubu KSČM Leo Luzar byl hostem Rozstřelu na iDnes.cz. Odpovídal také na dotazy čtenářů.

„V naší minulosti se stala řada příkoří. Došlo k věcem, na které nemůžeme být pyšní. Během minulého režimu proto KSČ ztratila důvěru občanů. Dnes jsme novou stranou, která usiluje o novou důvěru s novým programem. Na druhou stranu očekávám i omluvu od ODS za devadesátá léta, za zničení českého průmyslu a divokou privatizaci. Stejně i od ČSSD za kroky, které prováděla, když vládla," řekl Luzar v pořadu.

Jako nový předseda KSČM by Luzar místo ve svém týmu nabídl každému členovi, místo místopředsedy by rád nabídl například právě současnému předsedovi Filipovi. Stejně tak by v něm rád viděl třeba europoslankyni Kateřinu Konečnou, která podle něj má „úžasný potenciál“ i na celoevropské úrovni.

„NATO je teď ve stavu klinické smrti. V současnosti je Severoatlantická aliance řízená tím, kdo ji nejvíce sponzoruje, tedy Spojenými státy. Nejdříve je potřeba alianci zevnitř rekonstruovat, poté vystoupit."

Jako velký problém dnešní doby vidí „diktát Bruselu“ a neustálé ohledy na ekologii. Proto jako KSČM podporují jadernou energetiku. „Musíme se naučit reálně přistupovat k tomuto tématu, nemůžeme se srovnávat s ekologicky vyspělými státy jako Německo,“ míní Luzar.

„Chceme, aby české vysoké školství zůstalo bezplatné," pokračoval.

Více na iDnes.cz -