Krajská konference je za námi. Volby do krajskéhop zastupitelstva před námi.

22. 2. 2020

Minulou sobotu se v Kroměříži uskutečnila krajská konference. Zhodnotila naše výsledky za poslední dva roky, zvolila na další období funkcionářský aktiv a postavila základ pro krajské volby do zastupitelstva Zlínského kraje. Výsledky z voleb do zastupitelstev obcí v roce 2018 nás nemůžou uspokojovat. Těměř všude jsme klesli. Opakem byli výsledky do Evropského parlamentu. Zde jsme si ve všech okresech polepšili a získali více voličů  než ve volbách předcházejících. Nebylo to sice ve všech okresech rovnoměrné, přesto se ukázalo, že tam kde jsme ochotni investovat do volební kampaně a oslovit voliče, jsme schopni dosáhnout slušného výsledku. Je to závazek hlavně pro letošní volby. Do nich jdeme s janým cílem uspět.

Rozhodně nemůžeme souhlasit se současnými kroky vedení kraje v čele s hejtmanem panem Čunkem. Způsob prosazování výstavby nové nemocnice a postup, který zvolil, je jasným krokem proti demokracii a účelovým využitím ( zneužitím ) zastupitelských procesů. Prosazováním svého pomníku v podobě nové nemocnice v Malenovicích zpochybňuje své zájmy o zdraví občanů a nahrává těm, kteří mluví o postranních zájmech a spojení s Pentou. Nově představená koncepce zdravotnictví, jasně vedená za účelem sloučení nemocnic v kraji a přesunutí nejprestižnějších oborů do Malenovic, dělá z ostatních nemocnic v UH, Kroměříži a Vsetíně druhořadá pracoviště. Stejně amatérky působí i řešení dopravy pod vedením pana Botka a vidíme i kroucením hlavou starostů nad záměry v oblasti sociálních služeb.

Pan hejtman  rád mluví o výstavbě nové nemocnice v Malenovicích a rekonstrukci stávající Baťovy nermocnice. Předhazuje tak všem, že rekonstrukce je vždy horším a dražším řešením. Záměrně mystifukuje a nemluví o tom, že tzv. rekonstrukce stávající nemocnice je v mnohém výstavba nových pavilonů ve stávajícím areálu, bez nutnosti výkupu pozemků a problémů, které čekají kraj v Malenovicích. Věřím, že zvolená kandidátka naší strany v čele s lídrem Ing. Ivanem Mařákem následovaným mladými ale i strašími a zkušenými členy naší strany, osloví voliče jasnou koncepcí a volitelným programem.

Členkám a členům okresní organizace v čele s předsedkyní v Kroměříži pak patří poděkování za kvalitní přípravu a vytvoření dobrého prostředí pro jednání krajské konference.

Autor: 
Pavel Kroča