Pěnčíková: Upozorňujeme dlouhodobě na to, že finance, které zbytečně investujeme na vojenské nákupy, bychom mohli lépe investovat na ochranu životního prostředí

4. 5. 2020

Česko podle vědců prochází obdobím nejhoršího sucha za posledních 500 let. Ministr životního prostředí Richard Brabec řekl na tiskové konferenci k opatřením proti suchu v loňském a letošním roce, že situace je katastrofická. Na tiskovou konferenci v České televizi reagovala Marie Pěnčíková, stínová ministryně životního prostřední za KSČM.

"Pan ministr daný stav shrnul, neřekl nic, co bychon nevěděli. Poreferoval o tom, co všechno ministerstvo chystá, ale nějaká naděje do budoucna z toho pro mě nevyplynula. Mluví sice o tom, že podporujeme tisíce projektů, máme na to dvě miliardy, ale bez koncepce jsou to takové vystřelky do tmy. Vůbec se tam neřeší problematika zemědělství, nemluvil o záborech půdy a o dalších věcech, které na tiskovce nebyly vůbec zmíněny.," řekl Pěnčíková.

"Dlouhodobě ministerstvo zemědělství a ministerstvo životního prostředí upozorňujeme na to, že zábory půdy jsou velké a ochrana zemědělského půdního fondu patří mezi naše priority, upozorňujeme dlouhodobě na to, že finance, které zbytečně investujeme na vojenské nákupy, zahraniční mise, bychom mohli lépe investovat právě na ochranu životního prostředí," pokračovala poslankyně KSČM.

https://www.facebook.com/komunistickastranacechamoravy/videos/6642554974...

Autor: 
Mediální úsek ÚV KSČM
Zdroj: 
ČT24