Leo Luzar: Podpora Babišovy vlády byla menší zlo. SPD lže a chlubí se cizím peřím

22. 9. 2021

V pořadu K věci poslanec Leo Luzar (KSČM) kritizoval stávající vládu, kterou v mnohém komunisté podporovali. „Nyní se to může zdát jako chyba, ale tehdy jsme stáli před tím, zda podpořit tuto vládu, nebo pravici. Proto jsme zvolili menší zlo,“ podotkl ve vysílání CNN Prima NEWS. Vzhledem k blížícím se volbám si neodpustil ani kritiku SPD a její předvolební kampaně.

Luzar mimo jiné uvedl, že je premiér Andrej Babiš (ANO) populista. „Umí pracovat s PR projekty a médii, to jsme podcenili. Je to poučení, že kterého jsme vyvodili důsledky,“ pokračoval s tím, že při rozhodování, s kým se domluví na spolupráci, bude jeho strana v příštím volebním období opatrnější.

Na dotaz, co přesně je poučením z podpory Babišovy vlády, vypíchl především situaci v armádě. „Konkrétně v jejím rozpočtu. Věřili jsme slovům, která však neměla dlouhou platnost. Věděli jsme, že armáda není schopna peníze utratit a chtěli jsme deset miliard vrátit českým občanům. To vláda nedodržela a ukazuje se, že jsme měli pravdu,“ podotkl Luzar.

Další spolupráci s ANO nevyloučil. „Dopředu se nemá nic vylučovat, ale upozorňuji, že jsme s vládou spolupracovali v rámci tolerance, nikoliv koalice. Podrželi jsme ji z jednoho důvodu – začala plnit náš volební program a Babiš alespoň zprvu sliby dodržel,“ pokračoval s tím, že díky tomu rostly důchody a minimální mzda.

Více na stránkách CNN Prima NEWS - https://cnn.iprima.cz/komunista-luzar-podpora-babisovy-vlady-byla-mensi-zlo-spd-lze-a-chlubi-se-cizim-perim-33987?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Autor: 
Mediální úsek ÚV KSČM
Zdroj: 
CNN Prima NEWS