Jiří Dolejš: Je třeba udeřit na velké developery

3. 10. 2021

„Tady se už dávno připravuje, že po volbách se opět všechno zavře!“ vypálila v nedělní Partii na CNN Prima News předsedkyně Trikolóry Zuzana Majerová Zahradníková. „Že se tady bude zavírat, větší blbost už jsem dlouho neslyšel. Sociální demokraté nic takového nepodpoří,“ kontroval okamžitě místopředseda ČSSD Roman Onderka. Ve studiu to vřelo. Pod diskusní kotel přikládali i předseda Přísahy Robert Šlachta a komunistický poslanec Jiří Dolejš. 

Dolejš varoval, že by to Česká národní banka se zvyšováním úrokových sazeb mohla jednoho dne přehnat. „Když to přeexponuje, tak to nesmírně zkomplikuje export. Zatím se to kompenzuje oživením na světových trzích, ale exportéři už teď mají obavy,“ uvedl Dolejš.

Bavili se i o bytové otázce. Podle Dolejše je třeba udeřit na velké developery. „Když koupíte byt dceři, já mám teda dceru, nebo synovi, pokud se zadařil, nebo vnoučatům, tak to je v pohodě. Ale když skoupíte půl sídliště, tak to v pohodě není – a tam je potřeba to regulovat,“ řekl.

Když to slyšela Majerová Zahradníková, neudržela se. Zdůraznila, že lidé si horko těžko našetří na byt, a levicoví politici jim šlápnou na krk tím, že jim zvýší daně. Obyčejní lidé podle Majerové Zahradníkové těžko dávají korunu ke koruně a stát jim to ještě ztěžuje.

A tady se Dolejš ironicky pousmál. „Už vidím developera, jak celý život šetřil korunku ke korunce, aby si mohl koupit půlku sídliště, tak to teda vidím,“ kroutil hlavou Dolejš.

Záznam pořadu na CNN Prima NEWS - https://cnn.iprima.cz/kde-jsou-vsichni-ti-psi-kteri-tu-behali-chybi-pandemicky-plan-kritizuje-slachta-34861

Autor: 
Mediální úsek ÚV KSČM
Zdroj: 
CNN Prima NEWS