Kovařík: Ve hře je plné ovládnutí a jednopólové přeformátování ČT a ČRo

2. 12. 2021

Význam alternativních médií raketově poroste. Na jaře vzbudili někteří kandidáti do Rady ČT zvolení Volebním výborem Sněmovny kontroverzi. Ta ovšem utichla, protože k volbě nových radních do voleb nedošlo kvůli obstrukcím opozice. A jak nyní informoval šéf volebního výboru Aleš Juchelka, nyní svolal volební výbor, aby bylo možné vyhlásit výzvy na dovolby radních ČT a ČRo. Tato iniciativa byla opět zablokována, přestože se jednalo o formalitu.

„Všichni jsou pro svobodu slova. Téměř není dne, ve kterém by nebyla opěvována. Někteří lidé si to ale vykládají tak, že právě oni mohou říkat co chtějí, ale když kdokoli jiný proti nim cokoli řekne, je to nehoráznost.“ Winston Churchill.

Jaký je důvod? Nic menšího než trvalé jednopólové ovládnutí ČT a ČRo. Pětikoalice opět blokuje proces volby nových členů rad a má další dalekosáhlé plány. Zřejmě dojde k odvolání celých rad ČT , ČRo a na přechodné období bude ustaven jakýsi přechodný orgán, kdy bude změněn způsob a vhodnoat volby radních při zapojení Senátu  

Teprve pak bude možné nově rozhodnout a tuším jak. Změna obsazení mediálních rad bude znamenat plné totalitní jednopólové ovládnutí a přeformátování médií veřejné služby.

Související:

- Z programového prohlášení pětikoalice se u bodu „Svobodná a transparentní média veřejné služby“ totiž nachází tato pasáž: „Do systému volby Rady ČT, ČRo a ČTK zapojíme Senát. Nezávislost veřejnoprávních médií dnes nemůžeme podcenit.“

Dezinformace jako veřejný nepřítel. Vláda zvažuje, že je bude regulovat zákonem

Autor: 
Josef Kovařík, využito: fb Ireny Ryšánkové
Zdroj: 
Pl kas,